1. sep. 2013

Brudebukett med hvite roser


 Denne brudebuketten har sine naturlige stilker og er satt sammen rosehode mot rosehodet. 
Jeg har satt et hvitt bånd rundt stilkene for å lage et håndtak, så det blir med komfortabelt å holde rundt stilkene. Jeg har også her festet båndet med tre pyntenåler overs.

Fremgangsmåte på Brudebukett med stilker:
  • Først begynner jeg med å rense stilkene for bladet og torner. Når rosene blir levert til butikken eller hvis du kjøper dem selv, er det en fordel å gi rosene et godt snitt. (Når du snitter stilken, skal alt av det gamle snittet fjernes og det skal heller ikke være noe små flipper i enden av snittet.) 
  • Når rosene er ferdig stelt, er det en fordel å finne fram alt en trenger for å lage hele buketten så du slipper å legge fra deg buketten mange ganger. 
  • For å lage en bukett som dette trenger du ikke så veldig mange hjelpemidler. Det du trenger er: blomstertape (blomstertape kommer i forskjellige farger (brun, hvit og grønt), det kan lønne seg å velge en farge ut i fra hvilket bånd en skal ha rundt. Derfor har jeg på denne buketten valgt å bruke hvit blomstertape), silkebånd og et par fine pyntenåler som vil brukes til å feste båndet helt på toppen. 
  • Helt til slutt snitter du stilkene og setter buketten i vann (Pass på at vannet IKKE kommer i kontakt med silkebåndet, hvis dette skjer blir hele silkebåndet fuktig og må kanskje byttes ut.) Spray litt vann på buketten (Hold flasken litt på avstand, så rosene ikke blir skadet av vannet.) Legg litt cellofan over buketten så den holder på vannet du sprayet på. Sett så buketten kjølig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar